VIKTIGT

Ta dig tiden att läsa våra regler innan du börjar spela för att se om servern verkligen passar dig 😃
MuCraft handlar om en säker och välkomnande miljö för alla spelare, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning. Staff förbehåller sig rätten att bannlysa en spelare i situationer där man har skäl till att tro en spelare hotar säkerheten eller miljön för våra spelare.

Note: We want players from all countries to be able to play even though the majority of text is Swedish, but unfortunately we can only moderate English, Swedish and Norwegian. Therefore we require that all conversations in public chat are in English, Swedish or Norwegian.

Minecraft Creeper

Kapitel 1:

SPELREGLER

 • 1§ - Sunt förnuft & Logiskt tänkande📌

  Vi spelar efter sunt förnuft, uppfattning om vad som är rätt och fel. Om du tvekar på att göra eller säga något som kan påverka en annan individ negativt är de det vi försöker undvika. Vi är alla här bara för att spela spelet. Detta ska inte behöva en förklaring men om du fortfarande är vilsen så kommer exempel på bristande sunt förnuft: Luras, Bedrägeri, Försöka vrida meningen med en regel, Kringgå en regel, Utnyttja en glitch, Leta loopholes, Försöka skriva ord, symboler eller tecken som vanligtvis blir bortfiltrerat, Gillra en fälla (vi är inte en PvP-server).
  Använd sunt förnuft. Bara för att vi inte kan specifikt skriva ut allt i reglerna så betyder det inte att det är tillåtet.

 • 2§ - Stöld & Sabotage📌

  Stöld eller sabotage (griefing) är förbjudet överallt i alla världar, under alla omständigheter. Håll avstånd om du inte kan låta bli att ta bort block eller ta från kistor.
  Vi har verktyg för att enkelt kunna ta tillbaka år av grief. Slösa inte din tid.

 • 3§ - Fusk, Makro, Script, Hack och Mods📌

  Tredjepartsprogram, hackade klienter eller annat du själv lägger till eller ändrar med spelet som ger dig en orättvis fördel mot andra spelare är förbjudet. Detta inkluderar men är inte begränsat till: X-Ray, Ett resource-packs som ger dig fördel gäntemot minecrafts egna texturer, En minimap som visar grottor, spelare, mobs eller andra entiteter.

   Godkända modifieringar: (Ja, allt är inte förbjudet)

  • Mods som förbättrar prestanda (exv. OptiFine)
  • Estetiska mods som inte ger dig en orättvis fördel (exv. Shaders)
  • Minimap som inte visar mobs, grottor, spawners, kistor etc.
  • Sortering av inventory
  • Litematica/Schematics mod (auto-build/easy place är förbjudet i survival)
  • Armor och status HUD (så länge infon redan är tillgänglig i vanilla)
 • 4§ - Buggar, Glitchar & Tekniska fel📌

  Att bruka eller utnyttja något som går att göra i spelet som inte var tänkt från början, exempelvis att förstöra bedrock, duplicera items eller kunna sälja items du inte äger är förbjudet. Informera oss om glitchar på Discord istället för att utnyttja det.

 • 5§ - Ditt konto, ditt ansvar📌

  Du bär ansvaret för all aktivitet och handlingar i samband med ditt konto.
  Att någon gång använda sig utav två konton är förbjudet. Alla konton, samt framtida konton kommer att bli bannade. Genom att informera oss via ett ärende på Discord att ni är flera individer från samma nätverk, minimerar det risken att bli bannlyst.

 • 6§ - Claims & Byggen📌

  Tänk dig en spelare som börjar bygga och claimar sitt dirthus precis bredvid din bas och så står det inget om det i reglerna! Var en bra granne och se till att det är minst 200 block mellan dig och närmsta granne innan du börjar bygga. Kolla på kartan efter byggen i närheten av dig.

  • Claima inte onödigt stora områden. En claim skall skydda det du byggt, inte det du vill åt.
  • Effektivisera dina claims. Har du ett område med flera hus, claima allt i en claim. Du kan dela upp en claim med hjälp av tomter.
  • Claims ska inte nyttjas i det syfte att tinga något. Det vill säga, har du inte byggt där ska du inte claima det. Bara för att du placerar ett block eller smackar upp ett hus så har du inte rätt att claima det du vill åt. Använd sunt förnuft.
 • 7§ - Undgå AFK-kick📌

  Detta strikt inkluderar men är inte begränsat till fiskemaskiner, cobblestonegeneratorer, placera något på datormusen eller tangentbordet och precis alla andra sätt för att undkomma att bli kickad genom att inte själv vara aktiv i spelet.

 • 8§ - Håll världen ren📌

  MuCraft handlar om att driva samma värld så länge det bara går, därför vill vi inte ha några byggen som i hög grad saknar kreativitet eller design. Det syftas på platta, fyrkantiga byggen av samma material. Dessa kommer tas bort.
  Ett tips är att ta hjälp av andra spelare, kolla på YouTube eller Google för inspiration till hus och andra byggnader!

  • Lämna inte flygande träd, slumpmässigt utplacerade block, pelare eller platåer.
  • Bygg inte platåer i luften om du inte tänkt göra något kreativt med det.
  • Flygande farmer eller mobfarmer över marken som saknar design kommer tas bort utan förvarning.
 • 9§ - Handel & Auktionen📌

  Det är strikt förbjudet att sälja och byta följande items:
  • Elytra
  • Mendingbok
  • Drakhuvud

  Säljer eller byter man något av ovanstående items riskerar även du som tar emot föremålet att bli permanent bannlyst från servern.
  Detta för att minska monopol på items som är lätta att få tag på när man väl exempelvis har en elytra, då detta även påverkar spelare som vill hitta en på egen hand.

  • Det är tillåtet att sälja items enchantade med mending.
  • Har du en Villager med mending får andra spelare använda den mot ditt samtycke så länge du inte överhuvudtaget tjänar något på det i slutändan.
 • 10§ - The End & Nether📌

  Att plundra eller ta fler än 5 elytror i The End är inte tillåtet. Du får alltså inte ta fler än 5 elytror och ge bort resterande av dem. Det är inte tillåtet att ha fler än 5 elytror till sin ägo.
  Vi ser stort på detta eftersom andra ska få en chans att få tag på en elytra själv.

  Dessa världar blir återställda med ojämna mellanrum så det rekommenderas att inte bygga något större där.

Kapitel 2:

CHATTREGLER

MuCraft är en mogen och avslappnad server där man ska kunna trivas i alla åldrar, även fast servern är avsedd för äldre spelare. Undvik ett beteende som gör att andra inte känner sig välkomna.
Staff har alltid sista ordet, gör alltid som de säger. De går efter reglerna och tar aldrig någons sida. Har Staff betett sig illa anmäler du detta direkt och bara till BukkitSE på Discord.

 • 1§ - Language/Språk📌

  Do not underestimate this rule. It's important for us to make sure everyone is able to understand what you say and how you express yourself. Chatting in a language other than English, Swedish or Norwegian will most likely get you a warning and mute before a ban, in some cases not.
  Keep other languages in private chat.

 • 2§ - Trakasserier📌

  Att trakassera eller diskriminera en individ på något sätt är strängt förbjudet.
  Detta inkluderar men är inte begränsat till att prata ned på en annan person, mobba, håna, på något sätt avskräcka eller avsiktligt stalka en annan person.
  Vad du än gör eller säger så ska det aldrig påverka en annans spelglädje. Du ska alltid visa hänsyn och respekt till individer. Uppstår en situation så ta kontakt med Staff direkt.

 • 3§ - Förbjudna ämnen📌

  Vi tillåter inte Rasism, Nazism, Sexism, Religion, Politik, Pornografi, Uttalande om funktionshindrade eller andra kontroversiella ämnen i varken allmänna eller privata meddeladen, även om det bara är till polaren. Håll det helt utanför servern.

 • 4§ - Reklam & Självpublicering📌

  Att nämna, diskutera eller direkt länka en server, din egen video, twitch, discord, youtube, etc. är totalt förbjudet, för att göra det enkelt för oss alla. Gör inte heller reklam för MuCraft på andra servrar.


  Om du streamar eller gör material såsom videos, bilder eller dylikt på MuCraft och vill kunna prata om din platform öppet, kan du öppna ett ärende på Discord. Känner vi att du använder MuCraft som en platform i syfte för att i största del göra reklam för dig själv kommer du självklart att bli nekad, så se till att du redan har material från servern innan du ansöker.

 • 5§ - Spam, Dubbelinlägg, Caps📌

  Att spamma inkluderar men är inte begränsat till alla kommandon, logga ut/in, använda samma tecken överdrivet mycket, upprepningar i chatten eller PM.
  Dubbelinlägg är att skicka samma meddelande eller kommando mer än en gång efter varandra.

 • 6§ - Chattfiltret📌

  Att försöka skriva ord, symboler eller tecken som vanligtvis blir bortfiltrerat är förbjudet.

 • 7§ - Situationer/Drama📌

  Drama, tjafs och bråk är något vi har noll tolerans mot eftersom det kan påverka andra spelare.
  Hittar du plötsligt dig själv i en sådan situation, var den bättre och mognare människan och välj att ignorera motparten eller riskera att bli bannlyst. Ingen är här för att lyssna på personer argumentera med varandra, ta det privat.


  Om en situation uppstår där spelare börjar bråka, tjafsa eller försöker trigga igång varandra så kommer det att få konsekvenser, även att bara visa tecken på detta. Lägg dig aldrig i någon annans tjafs, bråk eller drama eftersom det automatiskt får dig att bli en del av problemet. Uppstår en situation, gör inget mer än att direkt säga till Staff på Discord.

Kapitel 3:

MINIMERA LAGG

Lagg är något vi alla bidrar till, vissa mer än andra. Det krävs att vi hjälps åt för att kunna minimera det. Vi kan alla göra små saker och ha rätt inställning till varför vi måste ha det på ett visst sätt för att spelupplevelsen överlag ska bli så bra som möjligt.
Om du tror att någons bygge kan bidra stort till lagg så meddela Staff eller öppna en ticket på discord så kollar vi på det.
Har du funderingar angående en redstonemanick du ska bygga eller om du behöver hjälp om hur du ska stänga av en farm när den inte behövs kan du kontakta Staff eller andra spelare.

 • 1§ - Max 30 entiteter per chunk📌

  Här räknas ALLA entiteter med, se listan på entiteter.
  Kolla detta med tangenterna F3 + G som visualiserar chunks och sedan F3 igen för att få fram den så skallade "debug screen".
  Värdet E: upp till vänster står för entiteter. Du ser två nummer delade med ett snedstreck, första numret ska inte överstiga 30 när du kollar mot chunken.
  Gör det enkelt för dig! Fyll inte din bas med mycket entiteter, du ska hålla det till en rimlig nivå.

 • 2§ - Mobs📌

  Djur, monster och övriga mobs (Mobs) som exempelvis Villagers är förvånansvärt hur hårt det påverkar en server och är något alla bidrar till. På grund av det, ha aldrig onödigt mycket av en typ av mob.

  • Håll ditt antal villagers så låga som möjligt på ett och samma område. Tänk på vilka villagers du verkligen behöver och om du kan använda en villager för fler saker eller trades. Gör dig av med villagers du inte använder.
  • Sköldpaddor ska bara ha ett avelspar. Sköldpaddornas breeding-mekanik gör att du med ett par kan breeda i all oändlighet, eftersom de blir redo så fort de lägger sina ägg. Ha endast ett par i din farm.
  • Överväg att inte ha grisfarm överhuvudtaget då köttet ger samma mättnad som kor, grisar har dessutom inga andra drop.
  • Fyll inte din bas med fler mobs än vad du behöver, tänk på regel 3 kap. 1 Max 30 entiteter per chunk
  • Ihoptryckta mobs (många på liten yta) skall undvikas då detta kräver flera tusentals uträkningar av servern varje sekund. Kollisioner, när mobs krockar in eller är i varandra är en onödig belastning och något som är relativt lätt att undvika. Dina mobs ska få andas.

 • 3§ - Minecarts📌

  Minecarts är en annan typ av entitet som bidrar med sitt och kan påverka prestandan på en server mer än man tror.

  • Förvara inte villagers eller andra mobs i minecarts. Använd dem endast för transport.
  • Använd inte farmer som är beroende av många minecarts. Vi vet att de är praktiska eftersom de plockar föremål genom block och har snabb upplockning men de är onödigt hårt på servern.

 • 4§ - Hoppers📌

  Hoppers orsakar lagg eftersom de konstant letar efter items över dem och vill flytta items vidare, så du bör minimera din användning utav dem.

  • När du flyttar items med hoppers vertikal nedåt, byt varannan hopper med en tunna. Detta sparar både på järn och servern.
  • Sorteringssytem bör undvikas då de sannolikt kommer orsaka en situation som skapar särskilt mycket lagg. Mer specifikt, en hopper som försöker flytta items till en full kista som inte innehåller det item som finns i hoppern.
   Nu när du läst det går det bra att göra ett litet system med runt 8 items max.
  • Använd sträckor med vatten när du flyttar items. Använd också vatten för att samla items (vid exempelvis farmer) istället för massa hoppers. Var medveten om att inte flytta items så det flyter in i en oladdad chunk då items fastnar vid kanten.

 • 5§ - Redstone & Farmer📌

  Redstonefarmer av sin natur kommer att bidra med lagg men du kan göra saker för att minska dess påverkan.
  Bygg inga redstone-klockor eller farmer som skördas automatiskt eftersom dessa kräver något som ständigt är aktivt. Detta har även att göra med ekonomi, därav av hög betydelse.

  • Större är inte bättre. Gör farmer till en rimlig storlek. Att försöka dela upp stora farmer är inte tillåtet, använd sunt förnuft.
  • Tänk på den design du använder. Har du en farm med många pistons för att skörda, aktivera inte alla på samma gång. Minimera hur mycket redstone du använder på samma gång.
  • Använder du en minecart med hopper design, se till att minecarten dockar när det inte finns items att plocka/flytta, gör även detta med super/auto-smelters. Minecarts ska inte köras hela tiden.
  • Använder du vete, morötter, potatis etc. endast för dekoration runt exempelvis en väderkvarn är det tillåtet att göra det på en mycket större skala.
  • En farm eller redstone-manick som kan bidra negativt till prestanda eller är till för stor personlig vinning kommer tas bort utan förvarning.
 • 6§ - Entiteter📌

  Du kanske ser det som pekats ut här? Entiteter! Entiteter är den anledning till att lagg uppstår. Allt vi kan göra för att minska på dem samt hantera och balansera entiteter på ett bättre sätt kommer göra väldigt stor skillnad i längden!
  Entiteter kräver uträkningar konstant, vilket bidrar till att annat kanske inte kan räknas ut lika fort var tjugondels sekund (0.05 sekunder), exempelvis dig! Det är detta som gör att du "laggar". Logiskt va?
  MuCraft drivs med den senaste hårdvaran, trots detta är det inte mycket vi kan göra åt hur Minecrafts grund sätter gränser för oss på en server, så vad mer behöver vi veta?

  • Block-entiteter. Varje blockentitet kräver mer av servern än vanliga block som exempelvis ett dirtblock. Detta för de kräver en konstant uppdatering, lagrar information eller är interaktivt.
  • Skyltar (Sign) med text kräver mer än skyltar utan text, så skriv inte något på skyltar som används av tekniska skäl, som att hålla tillbaka lava eller vatten.
  • Föremålstavlor (Item Frame) är en stor bidragsgivare till serverlagg men även din klient, det vill säga påverka ditt spel negativt mer än exempelvis dirtblock. Överanvänd dem inte och ha inte några som saknar syfte.
  • Brygdställ (Brewing Stand) orsakar mer lagg än vad man kan tro, så ha inte fler än du behöver, vilket oftast är 1 till 3 stycken.
  • Föremål (Items). Plocka upp items vid exempelvis mining, även om du inte vill ha dem. Kasta dem i lava eller på en kaktus. Att lämna mängder av items för att despawna är också en onödig belastning på servern.

Träffa Folket!

MuCraft, hem för både unga och gamla från hela landet, din plats att träffa polare, koppla av och njuta av survival.
MuCraft är avsedd för äldre spelare men alla är välkomna!

Gå med!