VIKTIGT

Ta dig tiden och läs våra regler innan du börjar spela för att se om servern verkligen passar dig. Bryter du mot MuCrafts regler, riktlinjer eller villkor blir du permanent avstängd och allt i samband med ditt konto blir raderat.

Introbild

Kapitel 1:
SPELREGLER


 • 1§ - Sunt förnuft & logiskt tänkande📌

  Sunt förnuft innefattar väldigt mycket och gör det enkelt att förstå vad som anses ok och inte. Detta ska inte behöva en förklaring men om du fortfarande är tveksam så kommer exempel på brist på sunt förnuft: luras/bedrägeri, försöka vrida meningen med en regel, leta loopholes eller att gillra en fälla utanför ett PvP-område. Tänk efter innan du gör eller säger något.

 • 2§ - Kringgå reglerna📌

  Försöka kringgå reglerna är förbjudet. Åter igen, sunt förnuft.

 • 3§ - Sabotage & Stöld📌

  Skadegörelse (griefing), stöld, vandalism och sabotage av andras områden eller byggen är förbjudet överallt i alla världar, under alla omständigheter.​
  Vet du om att du inte kan låta bli att placera eller ta bort block i närheten av någons bygge, håll avstånd.
  Vi har verktygen för att kunna se vad du som spelare gör på servern och kan enkelt återställa det du förstört.

 • 4§ - Fusk, Makron, Hack eller andra icke godkända modifikationer i spelet📌

  Tredjepartsprogram som ger dig en orättvis fördel mot andra spelare är förbjudet. Detta inkluderar men är inte begränsat till X-Ray, minimap som tillåter grottkartor, teleportering, visar spelare, mobs och/eller andra entiteter.​

   Godkända mods:

  • Förbättra klientens prestanda (Såsom OptiFine)
  • Estetiska modifieringar (Såsom Shaders med OptiFine)
  • Minimap, förutsatt att det inte visar ytterligare data såsom spelare, entiteter eller grottsystem.
 • 5§ - Utnyttjning av Buggar, Glitchar & Tekniskt fel📌

  Att bruka tekniska fel (glitchar/buggar) som ger dig en orättvis fördel är förbjudet. Detta inkluderar men är inte begränsat till duplicering-glitchar eller något i spelet som inte var tänkt att vara tillgängligt för normala spelare från början. Upptäcker du en bugg, glitch eller tekniskt fel ska du rapportera det till Staff.

 • 6§ - Ditt konto, ditt ansvar📌

  Du bär ansvaret för all aktivitet och handlingar i samband med ditt konto. ​
  Att någon gång använda sig utav två konton är förbjudet och båda kommer att bli avstängda samt alla framtida konton.​

 • 7§ - Claims & Byggen📌

  Att claima eller börja bygga för nära en annan spelare är förbjudet. ​Se till att det är minst 200 block mellan dig och en annans bygge/claim, kolla på kartan. Har du extra vett och etikett, dubbelkolla med närmsta spelaren om det är ok att du börjar bygga där, även fast avståndet är något över 200 block.

  • Claima inte onödigt stora områden. En claim skall skydda det du byggt, inte vildmark.
  • Effektivisera dina claims. Har du ett område med flera hus, claima så att hus omkring är i en enda stor claim.
  • Claims ska inte nyttjas i det syfte att tinga något, det vill säga, har du inte byggt där ska du inte claima det. Bara för att du placerar ett block eller smackar upp ett hus så har du inte rätt att claima det du vill åt. Använd sunt förnuft.

 • 8§ - Inga AFK-maskiner📌

  Detta inkluderar men är inte begränsat till fiskemaskiner, cobblestone-generatorer och precis alla andra sätt för att undkomma att ​bli kickad genom att inte vara aktiv i spelet.

 • 9§ - Inga så kallade "skokartonger"📌

  Då MuCraft handlar om att driva samma värld så länge det bara går vill vi inte ha några byggen som i hög grad saknar kreativitet eller design. Det syftas på platta, fyrkantiga byggen av samma material, dessa kommer tas bort. Ett tips är att kolla på YouTube eller Googla för inspiration till hus och andra byggnader.​

 • 10§ - Håll världen ren📌

  Lämna inte flygande träd, slumpmässigt utplacerade block, pelare eller platåer. Bygg inte platåer i luften om du inte tänkt göra något kreativt med det.
  Vi riktar oss mot kreativa byggen mer än flygande farmer, dessa tas bort.

 • 11§ - Handel & Auktionen📌

  Det är strikt förbjudet att sälja och byta följande items:
  • Elytra
  • Mending-bok
  • Drakhuvud

  Säljer eller byter man något av ovanstående items riskerar även du som tar emot föremålet att bli permanent avstängd från servern.
  ​​Detta för att minska monopol på items som är lätta att få tag på när man väl exempelvis har en elytra, då detta även påverkar spelare som vill hitta en på egen hand.
  Har du en Villager med mending får andra spelare använda den mot ditt samtycke så länge du inte tjänar något på det.

 • 12§ - The End & Nether📌

  Dessa världar blir återställda med ojämna mellanrum, så det rekommenderas att inte bygga något större där.

  Att plundra eller ta fler än 5 elytror i The End är inte tillåtet. Du får alltså inte ta fler än 5 elytror och ge bort resterande av dem. ​​Det är inte tillåtet att ha fler än 5 elytror till sin ägo.

  Vi ser stort på detta eftersom andra ska få en chans att få tag på en elytra själv.

Kapitel 2:
CHATTREGLER


MuCraft är en mogen och avslappnad server där man ska kunna trivas i alla åldrar, även fast servern är avsedd för äldre spelare. Ha därför alltid det i åtanke när du gör och säger saker. Undvik ett beteende som gör att andra inte känner sig välkomna eller får en att känna sig obekväm.
Staff har alltid sista ordet, gör alltid som de säger. De går alltid efter reglerna och tar aldrig någons sida.
Har Staff däremot betett sig illa anmäler du detta direkt till BukkitSE på Discord.

 • 1§ - Language/Språk📌

  Do not underestimate this rule. Swedish, Norwegian and English only in global chat. It's important for us to make sure everyone is able to understand what you say and how you express yourself. Chatting in a language other than stated above will most likely get you a warning and mute before a ban, in some cases not.
  Keep other languages in private chat.

 • 2§ - Trakasserier📌

  ​Att trakassera eller diskriminera en individ på något sätt är strängt förbjudet.
  Detta inkluderar men är inte begränsat till att prata ned på en annan person, mobba, håna, på något sätt avskräcka eller avsiktligt stalka en annan person.
  Vad du än gör eller säger så ska det aldrig påverka en annans spelglädje.​ Du ska alltid visa hänsyn och respekt till individer.​ Uppstår en situation så ta kontakt med Staff direkt.

 • 3§ - Förbjudna ämnen📌

  Vi tillåter inte Rasism, Nazism, Sexism, Religion, Politik, Pornografi, Uttalande om funktionshindrade​ eller andra kontroversiella ämnen i varken allmänna eller privata meddeladen, även om det bara är till polaren.

 • 4§ - Reklam & Självpublicering📌

  Att nämna, diskutera eller direkt länka en server, din egen video, twitch, discord, youtube, etc. är totalt förbjudet, för att göra det enkelt för oss alla. Gör inte heller reklam för MuCraft på andra servrar.


  Om du streamar eller gör material såsom videos, bilder eller dylikt på MuCraft och vill kunna prata om din platform öppet, kan du öppna ett ärende på Discord. ​Känner vi att du använder MuCraft som en platform i syfte för att i största del göra reklam för dig själv kommer du självklart att bli nekad, så se till att du redan har material från servern innan du ansöker.

 • 5§ - Spam, Dubbelinlägg, Caps📌

  Att spamma inkluderar men är inte begränsat till alla kommandon, logga ut/in, använda samma tecken överdrivet mycket, upprepningar i chatten eller PM.
  Dubbelinlägg är att skicka samma meddelande eller kommando mer än en gång efter varandra.​​​

 • 6§ - Att försöka kringgå chattfiltret är inte tillåtet📌

  Att försöka skriva ord som vanligtvis blir bortfiltrerade är förbjudet.

 • 7§ - Situationer/Drama📌

  Drama, tjafs och bråk är något vi har noll tolerans mot eftersom det kan påverka andra spelare.
  Hittar du plötsligt dig själv i en sådan situation, var den bättre och mognare människan och välj att ignorera motparten eller riskera att bli avstängd. Ingen är här för att lyssna på personer argumentera med varandra, ta det privat.


  Om en situation uppstår där spelare börjar bråka, tjafsa eller försöker trigga igång varandra så kommer det att få konsekvenser, även att bara visa tecken på detta. Lägg dig aldrig i någon annans tjafs, bråk eller drama eftersom det automatiskt får dig att bli en del av problemet. Uppstår en situation, gör inget mer än att direkt säga till Staff på Discord.

Kapitel 3:
MINIMERA LAGG


Lagg orsakas inte av en person, det är något vi alla bidrar till. Det krävs att vi hjälps åt för att kunna minimera det.
Vissa bidrar mer till lagg än andra men vi kan alla göra små saker och ha rätt inställning till varför vi måste ha det på ett visst sätt för att spelupplevelsen överlag ska bli så bra som möjligt.
Om du tror att någons bygge kan bidra stort till lagg så meddela Staff privat så kollar vi på det.
Har du funderingar angående redstonemanicker du ska bygga eller om du behöver hjälp om hur du ska stänga av en farm när den inte behövs kan du kontakta Staff eller andra spelare.

 • 1§ - Max 30 entiteter per chunk📌

  Här räknas ALLA entiteter med, se listan på entiteter.
  Du kollar detta genom att först trycka ned tangenterna F3 + G som visualiserar chunks och sedan F3 igen för att få fram information.
  Uppe till vänster, kolla på värdet E: som står för entiteter. Två nummer delade med "/" står efter värdet, första numret ska inte överstiga 30 när du kollar mot chunken/farmen. Detta är för att du och alla andra ska få en bra spelupplevelse och minimera lagg.
  Gör det enkelt för dig, fyll inte din bas med onödigt mycket entiteter och istället håll det till en rimlig nivå.

 • 2§ - Mobs📌

  Djur och monster (Mobs) kan vara den största bidragsgivaren till lagg. Det är överraskande hur hårt det kan påverka en server och är något alla bidrar till. På grund av det, ha aldrig onödigt mycket av en typ av mob.

  • Gör dig av med villagers du inte använder och hålla dina nummer så låga som möjligt. Tänk på vilka villagers du verkligen behöver och om du kan använda en för fler saker.
  • Sköldpaddor ska bara ha ett avelspar. Sköldpaddornas breeding-mekanik gör att du med ett par kan breeda om och om igen, eftersom de blir redo så fort det lägger sina ägg. Ha endast ett par (två vuxna sköldpaddor) i din farm.
  • Överväg att inte ha grisfarm överhuvudtaget då köttet ger samma mättnad som kor, grisar har dessutom inga andra drop.
  • Fyll inte din bas med fler djur än vad du behöver, tänk på regel 3 kap. 1 §Max 30 entiteter per chunk
  • Ihoptryckta mobs (många på liten yta) skall undvikas då detta kräver flera tusentals uträkningar av servern varje sekund. Kollisioner, när mobs krockar in eller är i varandra är en onödig belastning och något som är relativt lätt att undvika.

 • 3§ - Minecarts📌

  ​Minecarts är en annan typ av entitet som bidrar med sitt och kan påverka prestandan på en server mer än man tror.​

  • Förvara inte villagers eller andra mobs i minecarts. Använd dem endast för transport.
  • Använd inte farmer som är beroende av många minecarts. Vi vet att de är praktiska eftersom de hämtar föremål genom block och har snabb upplockning men de är onödigt hårt på servern.

 • 4§ - Hoppers📌

  Hoppers orsakar lagg eftersom de konstant letar efter items över dem och vill flytta items vidare, så du bör minimera din användning utav dem.

  • När du flyttar items med hoppers vertikal nedåt, byt varannan hopper med en kista. Detta sparar både på järn och servern.
  • Lagringssystem där items droppas/läggs in och skickas till specifika kistor bör undvikas eftersom de sannolikt kommer att orsaka en situation som skapar särskilt mycket lagg. Mer specifikt: En hopper som försöker skjuta in items i en full kista som inte innehåller det item som finns i hoppern ELLER en hopper som försöker dra ett item från en kista för att fylla stackar i en annan kista men saken inte finns i kistan hoppern försöker fylla, skapar extremt mycket lagg.
  • När du transporterar items, använd sträckor med vatten istället. Använd också vatten för att samla items vid exempelvis farmer istället för massa hoppers. Var medveten om att inte flytta items så det flyter in i en oladdad chunk då items fastnar vid kanten och skapar en tickande laggbomb.
   Slutligen, gör så att om lagringen i slutet blir fullt så blir överskottet av items förstörda istället för att sitta på fulla hoppers för att despawna.

 • 5§ - Redstone & Farmer📌

  Redstone farmer av sin natur kommer att bidra med lagg. Men du kan göra saker för att minska dess påverkan. Automatiska redstone klockor, manicker eller farmer är inte tillåtet, dvs. farmer som skördas utan att du behöver klicka på en knapp, ställa dig på en pressureplate eller aktivera en spak eftersom dessa kräver något som ständigt är aktivt.

  • Större är inte bättre. Gör farmer till en rimlig storlek och inte större än 32x32x16, alltså 2x2 chunks med en höjd på 16 block. Att försöka dela upp stora farmer är inte tillåtet, använd sunt förnuft.
  • Tänk på den design du använder. Har du en farm med många pistons för att skörda, aktivera inte alla på samma gång. Du kan använda slimeblock som en stock som skördar, så behöver du bara en piston för varje 12 växter. Minimera hur mycket redstone du använder på samma gång.
  • Använder du en minecart med hopper design, se till att minecarten dockar när det inte finns items att plocka/flytta, gör även detta med super/auto-smelters. Minecarts ska inte köras hela tiden.​
  • ​Använder du vete, morötter, potatis etc. endast för dekoration runt exempelvis en väderkvarn är det tillåtet att göra det på en mycket större skala.
  • En farm eller redstone-manick som påverkar serverns prestanda negativt eller är till för stor personlig vinning, kommer tas bort utan förvarning.
 • 6§ - Entiteter📌

  Du kanske ser det som pekats ut här? Entiteter! Entiteter är den största orsaken till lagg, allt vi kan göra för att minska på dem och hantera dem på ett bättre sätt kommer göra väldigt stor skillnad i längden.
  Entiteter kräver uträkningar konstant, vilket bidrar till att annat kanske inte kan räknas ut lika fort var tjugondels sekund (0.05 sekunder), exempelvis dig! Det är detta som gör att du "laggar". Logiskt va?

  • Block-entiteter. Varje blockentitet kräver mer av servern än vanliga block som exempelvis ett dirtblock. Detta för de kräver en konstant uppdatering, lagrar information eller är interaktivt.
  • ​Skyltar (Sign) med text kräver mer än skyltar utan text, så skriv inte något på skyltar som används av tekniska skäl, som att hålla tillbaka lava eller vatten.
  • Föremålstavlor (Item Frame) är också en bidragsgivare till serverlagg men även din klient, det vill säga påverka ditt spel negativt mer än exempelvis dirtblock. Överanvänd dem inte och ha inte några som saknar syfte.
  • Brygdställ (Brewing Stand) orsakar mer lagg än vad man kan tro, ​​så ha inte fler än du behöver, vilket oftast är 1 till 3 stycken.
  • Föremål (Items). Plocka upp items vid exempelvis mining, även om du inte vill ha dem. Kasta dem i lava eller på en kaktus. Att lämna mängder av items för att despawna är också en onödig belastning på servern.

Scrolla Ned