EKONOMI

Information om Ekonomin på MuCraft

Vishet bringar rikedom

På MuCraft använder vi oss av Mynt som valuta på servern. Du kan tjäna mynt genom att sälja till Köpman, lägga ut på Auktionen, göra en butik i Marknaden eller rösta på servern.

Köpmans priser är med avsikt låga, då du själv ska kunna sälja för ett högre pris till spelare.

Köpman

Förutom de fasta priserna hos Köpman i spawn för de få föremål du kan sälja där, är det spelarna själva som sätter priserna.

Marknaden

Marknaden är den största mötesplatsen för handel.
Här kan du hyra en plats och bygga din alldeles egna butik på, som du säljer eller köper varor i av andra spelare.

Ett område i marknaden kostar 100 mynt i veckan, det vill säga nästan 14 mynt om dagen. Det gäller alltså att ha en liten inkomst för att kunna ha kvar sin butik.

Marknaden Skylt

Leta efter en plats som är [Ledig] och högerklicka på skylten för att hyra. Du kan som längst hyra 14 dagar fram i tiden. Nu är det bara att börja bygga och skapa affärer!

Viktigt att läsa boken vid marknaden för att inte missa viktig info!

Kommandon:

  • /a - Auktionen
  • /sälj <pris> - Sälj det item du har i handen på Auktionen.​
  • /mynt - Kolla dina mynt.
  • /betala <spelare> - Ge mynt till en spelare.​

Auktionen

Auktionen är som en typ av "snabbhandel", tänk dig McDonalds gentemot en lyxrestaurang. Du kan snabbt och enkelt lägga ut items till salu på Auktionen som andra spelare direkt kan köpa medans på Marknaden lägger du ned mer tid och kärlek på din butik.

Auktionen

Som ny spelare har du tillgång till två platser på Auktionen. Genom att ranka upp låser du upp fler platser.

Items du lagt upp kommer efter en viss tid hamna i kistan på /a om ingen köper det eller om du avbryter säljandet. Det kommer ligga där i några dagar för dig att hämta tillbaka, gör du inte det försvinner sakerna för alltid.

Göra en affär (Chest shop)

För att göra en affär behöver du:
• En kista eller tunna
• En skylt
• Ett item att sälja eller köpa

Placera skylten på kistan och skriv affär på första raden, antalet per transaktion på andra raden, priset på tredje raden och sista raden sälj om du vill sälja eller köp om du vill köpa av andra.

Hur man gör en ChestShop

När du är klar med skylten vänsterklickar du med ditt item på skylten. Kom ihåg att fylla kistan om du tänker sälja något!

Färdig ChestShop