MuCrafts Historia

MuCraft skapades för länge, länge sedan. (inget skämt)

Det var en gång en liten pojke, vars dröm var att få spela tillsammans med sina vänner. Han grubblade ett tag över hur detta skulle gå till men var motiverad till att ta reda på hur. Han lärde sig hur man skapade en enkel server och vännerna deltog.

A picture of a christmas tree from the minecraft server MuCraft year 2012 Efter dagar av flera timmars spelande funderade pojken på ett namn till servern. Att komma på något snabbt och unikt är inte alltid lätt, så han sket i det helt och hållet och kom istället bara på något snabbt. Då han i denna stund höll i en flugsvamp tänkte han på ordet mushroom.

A picture showing a DJ performing from the minecraft server MuCraft 2012 När denna pojke skulle bygga en pixelart av namnet fick han hjärnsläpp och råkade göra ett C istället för S efter de första två bokstäverna "Mu" i mushroom. Istället för att riva och bygga om lade han bara till "raft". Det var där namnet skapades och fick förbli det för all framtid.

MuCraft har inte längre något med mushroom att göra, utan det var endast då, en kort stund.

Servern började som en liten hamachi-baserad server, max 10 personer kunde vara online och spela samtidigt.

A picture from the minecraft server MuCraft 2012 Tack vare alla goa personer som ansökte till att få vara med på listan till servern och spred ordet till sina vänner, växte och växte servern vilket gjorde så att pojken bestämde sig för att öppna servern för allmänheten istället då alla ansökningar blev för mycket att gå igenom, det fanns läxor att göra.

Screenshot from the minecraft server MuCraft 2012 Han skapade gratis-domänen MuCraft.no-ip.org!
IP-adressen användes till slutet på 2018 då det togs ur bruk och IP-adressen vi känner till idag tog över helt.

Screenshot from the minecraft server MuCraft 2012 MuCraft har haft besök från över 30.000 personer (helt sjukt) från hela världen och den har alltid varit baserad runt vanilla survival, att få bo och spela fritt tillsammans med alla från världens hörn!

Det var så sent som 2016 MuCraft blev helt svenskt.

Slut.