MuCrafts Historia

MuCraft skapades för länge, länge sedan (inget skämt).
En gång en liten pojke, vars dröm var att få spela tillsammans med vänner, övergick till något pojken aldrig tidigare hade tänkas vara något för honom, forskande!

Pojken som endast då var 12 år gammal grubblade, drack en massa kaffe (och förmodligen hamnade i ett koffeinmissbruk redan då) letade på HELA internet över hur detta skulle kunna gå till, att få spela sitt favoritspel med flera.
Efter flera timmar (säkert typ 4) hade han lärt sig hur man skapar en enkel minecraftserver, vännerna deltog..

Picture of a christmas tree from the minecraft server MuCraft year 2012 När både gamla och nu även nya vänner från hela världen spelat på servern ett par dagar, fråga många om vad servern heter. Ett namn måste ju servern ha! Men att komma på något snabbt och unikt, det är inte lätt.. Ja, så vad heter servern? I stressens stund höll pojken just då i en flugsvamp (inte IRL såklart) MushroomCraft! Utbrast pojken.

Picture showing a DJ performing from the minecraft server MuCraft 2012 När denna pojke bestämde sig för att bygga en pixelart någon minut efter sitt radikala stressuttalanda av vad servern nu heter, fick han hjärnsläpp och råkade göra ett C istället för S efter de första två bokstäverna "Mu" i mushroom. Istället för att riva och bygga om lade han bara till "raft". Det var där namnet skapades och fick förbli MuCraft för all tid framåt.. MuCraft har inte längre något med en flugsvamp att göra men det var en gång i tiden de som fick bli inspirationen till namnet.

Servern började som en liten hamachi-baserad server, max 10 personer kunde vara online och spela samtidigt.

Picture from the minecraft server MuCraft 2012 Tack vare alla goa spelare som ansökte om att få vara med på listan till servern och spred ordet vidare till sina vänner växte servern, vilket gjorde så att pojken bestämde sig för att hitta en lösning på det nyfunna problemet. Fler måste kunna spela samtidigt! Lösningen var att kasta pengar på en host och öppna servern för allmänheten. Alla ansökningar blev för mycket att gå igenom, det fanns läxor att göra.

Screenshot from the minecraft server MuCraft 2012 Till sist skapade pojken gratisdomänen MuCraft.no-ip.org!
IP-adressen användes till slutet på 2018 då det togs ur bruk och IP-adressen vi känner till idag tog över helt.

Screenshot of a plugin-free Spleef Arena from the minecraft server MuCraft 2012 10+ år senare nu, har MuCraft haft besök från över 30.000 personer (helt sjukt) från hela världen och den har alltid varit baserad runt vanilla survival, att få bo och spela fritt tillsammans med alla från världens hörn!

Det var så sent som 2016 MuCraft blev helt svenskt men alla är självklart välkomna.

Slut.